Straton nv Oostende

Voor een gedreven, jonge ondernemer realiseerden we dit flexibele bedrijfsgebouw met kantoren. Van bij de aanzet van het ontwerp stond de bouwheer erop dat het gebouw perfect opsplitsbaar moet zijn om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de groei van zijn onderneming. Het gebouw fungeert momenteel als één geheel, maar kan op eenvoudige wijze gedeeltelijk in gebruik genomen worden door derden.

Door het kantoorvolume als het ware op een sokkel te plaatsen kijkt men vanuit de kantoren boven de geparkeerde wagens uit.

Beton & glas

Het project wordt gekenmerkt door een sobere en uitgezuiverde industriële stijl met een boeiend contrast tussen de monolite betonnen loods en het zeer luchtige kantoorvolume. De industriële stijl werd ook in het interieur doorgetrokken. Het zwarte schrijnwerk en het alomtegenwoordige zichtbeton (vloer en wanden) keren hier terug en worden versterkt door een strak wit sanitair volume. 

Het kantoorvolume werd opgevat als een maximaal beglaasde zwarte doos die als het ware op een sokkel geplaatst werd. Door de sokkel groter te maken dan het kantoorvolume ontstaat een verheven terras waar het personeel 's middags kan lunchen.

massief

versus

luchtig

Wil je graag met mij samenwerken?

Maak een afspraak